Montarea în interior sau în exterior se referă la dacă jaluzelele vor fi montate în locașul ferestrei sau în fața acesteia. În nișă, montarea este mai frecventă, deoarece înseamnă că locașul găzduiește jaluzelul. În plus, acest stil de amplasare ascunde marginile „brute” ale jaluzelelor din lemn real, despre care unii simt că arată mai curat. Jaluzelele cu nișă interioară sunt populare, deoarece permit îngemănarea jaluzelelor cu o perdea. În camerele care au nevoie de multe opțiuni de umbrire, cum ar fi dormitoarele, acesta poate fi stilul ideal.

Montaj în interior Montaj in exterior

Uneori, o adâncitură îngustă sau un alt obstacol, cum ar fi o fereastră care se deschide spre interior, poate împiedica acest lucru. În acest caz, o jaluzea cu montare exterioară este răspunsul. O jaluzea din lemn montată în exterior va fi mai mare și puțin mai scumpă datorită materialelor suplimentare necesare. Masuratoare pentru glafuri placate

Daca masuratoarea are loc pentru ferestere ale caror glafuri sunt partial placate cu faianta, masuratoarea se va realiza in partea cea mai ingusta in zona placata astfel incat sa fiti siguri ca jaluzelele se vor potrivi in gol. Masuratoarea se va realiza in mod similar in cazul placarilor realizate cu lambriu sau marmura. Indiferent de stilul pe care îl alegeți, este important să urmați instrucțiunile corecte de măsurare și să alegeți opțiunea potrivită la finalizare. Pentru jaluzele montate în interior, urmați instrucțiunile noastre de măsurare a adânciturii din partea de sus a paginii de măsurare pentru jaluzele din lemn și alegeți „Recess” atunci când comandați. Pentru jaluzele montate în exterior, urmați instrucțiunile noastre exacte de măsurare din partea de jos a paginii de măsurare pentru jaluzele din lemn și alegeți „Exact” atunci când comandați. De asemenea, am inclus mai jos un ghid rapid despre cum să măsurați și să instalați ambele tipuri de jaluzele din lemn.

Masuratori pentru fereste tip BOX sau in unghi

Variante de montaj pentru ferestre box:

Inainte de a incepe

Utilizati ghidul de mai jos pentru a gasi adancimea sinei pentru dimensiunea jaluzelei din lemn pentru care urmează sa masurati. Alegeti una dintre cele trei optiuni se va potrivi ferestrei dvs. si apoi utilizati o ruleta din metal pentru a va asigura ca masuratorile sunt precise.

Tip jaluzea:

1. Jaluzea cu lamela de 25mm: adancime sina: 55mm 2. Jaluzea cu lamela de 35mm: adancime sina: 65mm 3. Jaluzea cu lamela de 50mm: adancime sina: 70mm

Montajul suportilor

Montaj sus
Montaj lateral
Montaj frontal
Consolele de sprijin
Jaluzelele mai late vor fi furnizate cu console de sprijin. Aceste ar trebui să fie poziționat spre centrul zonei ferestrei în linie cu parantezele cutiei. Asigurați-vă că poziția de suportul de sprijin este liber de orice cabluri care ies din balustradă. Suporturile de susținere pot fi fixate în partea de sus sau pe față.

Montajul jaluzelei

Ridicati jaluzeaua la fereastra si introduceți sina de cap in suporturile deschise.
Inchideti sectiunea articulata a suportului si apasati ferm pana se blocheaza.
Atentie Dacă trageți de snururi pentru a înclina jaluzelele, dar lamelele nu se mișcă: • Asigurați-vă că lamelele sunt deschise și că cablurile de înclinare sunt ambele de aceeași lungime. • Strangeti jaluzeaua strâns și blocati-o, apoi scoateti-o din console. • Impingeti tija de metal în interiorul sinei de cap până la stanga, astfel încât să fie conectat la mecanismul de basculare.

Montajul paziei

Atasati clemele cu aripi in spatele mansonului si agatati clemele zimtate pentru pazie pe sina de cap (daca instalarea jaluzelelor într-o nisa, acest lucru ar trebui făcut inainte de pasul 2) astfel incat atat clemele zimtate cat si clemele inaripate sunt in pozitiile corespunzatoare pe balustrada si manson. Apoi aliniati cele doua cleme cu fiecare din elementele paziei si aplicati o presiune uaoara pe partea din fată a sipcii, direct peste cleme pana se aude un clic.
Tensionarea snurului Un condensator pentru cordon de rupere este preinstalat pe corzi astfel incat atunci cand se aplica o forta orizontală asupra  cordonului deasupra condensatorului, se disipa si elimina orice bucle care ar putea incurca snurul.